Всичко за сиамската котка: характер, образование и характеристики

Сиамската котка е котка с добре определен характер: вярна, но притежаваща, има нужда от постоянно внимание и има нужда от пространство за игра.

Съдържание

Всички характеристики на сиамската котка , съвети за нейното развъждане и съвети за характера на игрива котка, с безпогрешен външен вид.

В сиамски котки е един от малкото, за да бъде признат от почти всички, с неговите характерни светли очи и крайниците на тялото един нюанс по-тъмен от козината.

Според някои тази котка също успява да общува добре със собственика си, модулирайки тона и ритъма на мяута си. Също така не е рядкост да можеш да го докараш на каишка, сякаш е малко куче.

Може да се интересувате от: Най-красивите породи котки

Сиамска котка: историята

Сиамската котка произхожда от тайландската котка и първоначално е от Сиам (древно име на Тайланд). Пристига в Европа доста късно, през 1880 г., когато кралят на Сиам даде две двойки на английския консул. За пръв път се появи в лондонска изложба едва на следващата година.

Тази котка не беше много ценена у дома от хората, тъй като котките с петнисти козина бяха предпочитани. Напротив, благородниците и принцесите обичаха елегантния му външен вид и сивото тяло. Една легенда дори разказва, че формата на дългата тънка опашка е била използвана от принцесите за поставяне на пръстени. Древните храмове са пълни със сиамски котки, считани за неуморни пазители на вазите , пълни със скъпоценни скъпоценни камъни.

Породата е преминала през многобройни селекции през следващите години, до 1960 г. Всъщност видът, който познаваме днес, има по-светла козина и по-малко закръглено лице от предците си.

Други породи, подобни на сиамската котка:

  • Балийски
  • Бенгал също нарича бенгалска котка
  • Бурмила
  • Корат
  • Персийски
  • Свещена от Бирма
  • Сибирски
  • Тайландски

Вид и размер на сиамска котка

Сиамската котка има някои ориенталски черти, започвайки с бадемово изрязване на сините си очи. Краката и опашката са дълги и тънки, главата е с триъгълна форма. Козината не е дълга, но много близо до кожата. Това е вид със среден размер, женската тежи до 4 кг, докато мъжката до 5 кг.

Като цяло цветовете на косата варират от бяло до кремаво с по-тъмни зони ( точките ) в областта на краката, опашката, ушите и маската.

НАМЕРЕТЕ СЪЩО: котка Maine Coon , перфектна котка придружител

Цветът на точките зависи от температурата на средата, в която е израснало животното: ако идва от топла зона, точките ще бъдат по-светли, напротив, те ще бъдат особено тъмни.

Въпреки това, има 4 основни точки: Печатната точка е най-известната и най-разпространената и се характеризира с тъмни точки и светъл фон на палтото. The Chocolate Point е с цвят на какао, на Синята точка синьо / сиво и накрая Люляк Point има люлякови / розови точки.

Сиамски характер на котка

Характерът на сиамската котка е много особен, толкова много, че често чуваме, че не е котка за всички . Този вид котешки е много привързан към собственика си, по зависим и владеещ начин. Не обича непознати, нито други котки, но излиза извън пътя си, за да прекарва времето си с избрания от семейството.

Ако искате коте да се гушка, това е хубаво и тихо на дивана, трябва да се откажете. Сиамците обичат да играят, да скачат, мяуят , особено се вълнуват и изпълват атмосферата в къщата. Поради тази причина ще трябва да се оборудвате с надраскващи стълбове, топки и колкото се може повече предмети, които да го стимулират, помагайки му да освободи напрежението.

Тук ще намерите информация, която да се грижи за вашата котка по естествен начин:

  • Осиновяване на котка, 5 неща, които трябва да знаете
  • Нека да разберем всичко за леглата за котки и кучета
  • Натурални средства срещу бълхи
  • Естествени средства срещу кърлежи
  • Естествени средства за трихофития
  • Как се мие котка

Сиамски грижи за котки и отглеждане

Сиамската котка е лесно обучима , но се нуждае от грижи и внимание. Трябва да проверите вашата диета, която трябва да е с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на протеини. По принцип това е много алчно животно и ако се остави да се храни сам, рискува да се затлъсти.

В косата трябва да се полира от време на време, отстраняване на вече мъртвото. Ушите също се нуждаят от непрекъсната грижа, като са предразположени към отит. Ветеринарните посещения трябва да са чести, защото това е бедна котка .

Ако мислите да купите такъв, знайте, че цената е между 700 и 1000 евро , много зависи от родословието и чистотата.

Намерете онлайн някои продукти, подходящи за вашия сиамски: